Friday, March 25, 2011

Today's Journey , Looking Forward

Assalamualaikum ! Today's journey . LOL , pagi tadi lepas tusyen dalam pukul 1130 mcm tuu betolak pegi rumah ustazah nak tengok baby . Lahir minggu lepas , ramai-ramai pergi . Dalam 10 org keatas laah . Jalan kaki doh ko bayangkanlah dari sekolah tuu jalan kaki nak pegi rumah ustazah . Maybe it's around 2km laa kot(?)

Haha , walaupon jauh tapi best sebab ramai2 so tak boring . Aku siap buat pertunjukan free dekat tepi jalan tauu . Eh , FYI aku suka main jalan tauu . And aku laa orang yang selambernye paling badak kalau lintas jalan . Kengkawan aku sume penakut weh , kah kah kah . Kereta dok sebatu pon tak lintas2 lagi . Ape daaa .

Ade geng yang pegi naik moto tapi geng aku sumenye sihat2 XD and we decide to walk . Takkan nak naik kete kot , ada aku ain izati k.lang erna syifaa farah anis . 8 orang tuu kalo naik keta insyaallah keta tuu tayar pancit , hwawawa .

Aku jalan dengan ain sebab aku asyik menari pastu dia tengok , haha . Then syifaa join the house . Tengah2 dok menari tuu tengok depan mak aiii ketinggalan jauh suda . Sampai hati diorang tinggal kami 3 org dekat belakang . Jauh gilakk , jenuh nak ligan weh .

budak2 lepasan tadika yang ditinggalkan hahah

Tak mahu ketinggalan kami pon lari tapi apakan daya speed kami tak boleh lawan dengan cheetah adeh =.=' Kitorang sampai rumah ustazah lambat sikit , sikit jakk . Yang lain dah masuk pegi gomoi anak ustazah tuu . Geram betol . HAHA XD \\padan muka

Bila kitorang sampai jakk terus serbu masuk sebelum tuu bagi salam laaa , heish . Haha , pastu masuk bilik ustazah tgk baby tuu tgh tido . Takde sape pon nak angkat pastu ustazah kata angkatlah bagi dia bangun tido . Aku laa yang first angkat tuu , huwaa comel sangat . Nama dia Ikhwal , comel kan . Maksud dia petah berkata-kata .

eii overnya minah nie main cium2 pulokk

Hoi korang tau takk macam2 cara kitorang cuba bangunkan dia tapi tak bangun2 . Dah penat nak bangunkan dia pegi ruang tamu minum air , susah2 jakk ustazah buat air untuk kami . Eleh , malu-malu kambing konon . Heh

Syifaa bawak Ikhwal keluar duduk dengan kami kat ruang tamu . Tengah dok tangkap gambar tetiba Syifaa cakap "eh mata dia dah bukak" lol . Automatic semua org tengok Ikhwal pastu serbu pegi dekat dia . COMEL gilakk .

agak2 ada potensi tak nak jadi ibu mithali nie (?) hwawawa

//Hope nanti bila datang pulakk Ikhwal dah boleh merangkak or berjalan -(^.^)-

2 comments:

Anonymous said...

lol aku(ami) dgn fariz lalu dpan umah uztazah ja..tgok hmpa rmai sgt xjdi msok haha :p

Azmiera said...

@Anonymous memang ramai gilakk . bila kira balik ada 14 org time tuu . hahah , rugi kot tak masuk . awatnya kalo ramai pon XD