Monday, November 15, 2010

Tutorial Fading Tooltips

Salam . Hari nie tutorial direquest oleh Miss Young Hyun jugakk . Hari tuu terlupa yang dia mintak tuto nie jugakk . Ahahaha , so tutorial hari nie adalah macam mana nak buat FADING TOOLTIPS . Apa itu tooltips ?


Haaa , dah tahu kan ? Oke jom start !

  • Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates
  • Press CTRL + F and search
</script>
  • Dah jumpa ? Then copy link dekat bawah nie
<link href='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.css' media='screen' rel='stylesheet' type='text/css'/>
<script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/urltooltip.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://sites.google.com/site/defaultjssite/sweettiles.js' type='text/javascript'/>
  • Paste kod dekat atas SELEPAS kod </script>
  • Preview kalau jadi Save Templates ! =)


11 comments:

Young-Hyun said...

script tuh ad byk kn ?
letak kt sume script ehh ?

Azmiera said...

@Young-Hyun letak dekat script yg bawah sekali .

Young-Hyun said...

dah juadi ! thanks eizz ! saranghae laa !

Atin Sweeties said...

Kalau nak buat colour lain mcm mne ?

Azmiera said...

@Atin Sweeties kena edit dia punya html . insyaallah nanti saya buat dia punya tutorial ! :22

Atin Sweeties said...

Oke ! Tengs dear !! :]

Azmiera said...

@Atin Sweeties kalau sis nak edit , sy boleh bagi code dia . X)

Amiey White said...

dear, suka u nya fading tools yang ni ajar kan :P

Azmiera said...

@Amiey White boleh tapi sekarang nie adk busy sikit tapi adk akan usahakan . XD

budark manjee said...

sye buadd bnde ny ta jdikk . um . sedey glerr .

Azmiera said...

@budark manjee errm , mungkin salah letak kott . letak dekat script yang bawah sekali . ^^