Monday, September 13, 2010

[Updated} Tutorial Sparkle Cursor !

Salam , hari ni terasa nak buat tutorial pulakk . Heh , dah naik taraf kau sekarang . Oke-oke , first time buat tutorial tau !

Bila kauorg gerakkan mouse , korang nampak tak pointer aku bersparkle ? Nampak kan , maroon gitu . Bhahaha :p . Tutorial for today is how to make the sparkle cursor .

  • first sekali download code sparkle cursor "click sini"
Untuk pengguna classic template ;
  • tekan CTRL + F di keyboard dan search
</head>
  • paste-kan sparkle code di atas </head>
  • done !
  • sebelum save templates , tolong preview dulu untuk tgk menjadi ke tidak . jika memenuhi kehendak anda baru boleh save oke X)
Untuk pengguna XML ;
  • anda hanya perlu paste-kan sahaja di Html / JavaScript oke .
  • and done , sama juga seperti di atas preview dulu tengok menjadi ke tak oke ? XD

    warna boleh ditukarkan mengikut kehendak anda . selamat mencuba . =)

    making-sweetness

    4 comments:

    사라 said...

    tp nape saia buat tk jadii ?

    Azmiera said...

    @사라 eh , kenapa akak buat boleh ! ada salah kot , cuba try lagi . ^^

    ♥ r0ziyanAcap ♥ said...

    lepas pgy 4shared tuhh then nk kne buad ape ?
    pliz reply . really needi your help :)

    Azmiera said...

    @♥ r0ziyanAcap ♥ download lepas tuu bukak dekat notepad . copy semua code tuu pastu ikut arahan yg seterusnya nak paste dekat mana . =)