Thursday, October 22, 2009

# 94 Gelak?

HAHA, ishy, taa boleh nak gelak jugak. Tak boleh lupakan betul pasal kt kantin sekolah tadi. "Loqlaq" betul mek pa nie. Dye beli daging untuk dye ngan syifaa n then dye jalan nak pegi tempat yg kami selalu dduk tuu. Masa tu aku pun dalam perjalanan ke sana.

Sudden, aku nampak plastik daging tu terpelanting masuk longkang! Bila aku gelak, suma org tanya kenapa n then aku ckp dkt diorg yg daging tu masuk longkang. Hadoih, sakit perut. Terburai usus perut aku!

Dalam 5 minit lepas tu, aku bukak kitab story mory dkt member aku. Aku citer sal kejadian yg terjadi dkt zelo55! AHAHAHA, mmg taa bole blah. Suma org gelak. Yang izati macam nak menangis, yati pulokk macam tercekik tulang ayam, ain macam org taa penah gelak, erna pulokk sampai tersedak!

Ya Rabbi, mmg lawak bila diingatkan balik! Dah la RM7++. Dapat McChicken yg kosong je. Kalau jadi kt aku, dh lama aku goreng daging sendiri. Ceh, taa bole blah!

Pastu, kami gerak gi koop. Erna beli air kotak epal, then izati tanya.

"Weh, tengok dulu ada air ke tak dalam tu?"

Ade ke patut. Nie mesti pasal McChicken pakcik zelo55 yg aku cite kt diorg tu. Maaf zahir batin ye sebab pgl pakcik zelo55! mmg patut pun sbb aku kecik lg la!

Ok ok, tutup kitab tu. Kita bukak buku pulokk! Time dalam kelas sume org kecut perut sbb masing-masing bawak malapetaka sendiri kecuali aku. Aku baik la. Sikit je. HAHA :D
3/4
org dalam kelas aku taa siap n hantar buku Geo + Sej. So, cikgu nk bg 'roti panjang' special arabian mari kt sesape yg taa siap!

Cikgu masuk kelas je, kelas dh sunyi macam tengok Decepticons datang. HUAHUAHUAH! Decepticons ke Autobots? Merepek suda!

Cikgu masuk, satu kelas bg salam, cikgu jawab salam, baca doa, amin, duduk, bangun, duduk, bangun. HAHA, tipu je. Duduk pastu terus cikgu buat rawkspeaking suh sume org bukak buku letak atas meja. Cikgu nak tengok oii. Mampos sape ta siap.

Sumbat cotton-buds cepat! Haha, mengajar betul. Cikgu mula buat sepok cek! Petir dah berdentum time first person kena sepok cek. Aku rilek la dh siap. Siap raik lg tau! Time tuu tanpa membuang masa aku buat KOMSAS. Hargai masa weh!

Lepas cikgu sepok cek, sume buku dh tinggi mcm gunung Aki Nabalu (Sebenarnya Aki Kapuno kut) kt atas meja cikgu. Sume org dh mengeluarkan ayat "fuhh". Ade laa dua tiga org yg kena KAN!

Pastu fariz ngan hazmi asyik tanya pasal tusyen besuk. Kalau time english je mesti BL nie tak dtg. Aku ckp kt diorg yg time englis bole makan, maen enset, tak mau belajar (baik tak yah dtg lgsg), n sewaktu dengannya.

Diorg tny aku, tak de rehat ke sbb dr pukul 9 sampai pukul 12. Aku ckp, kalo dh muka korg tu mcm org nk berak berjemaah je cikgu bg rehat. Jangan risau, cikgu bukannya kejam la tak bg korg makan. Hailoh. Time tu dh tak bole nak tahan dh, hazmi ngan fariz gelak mcm ikan pirana saket gigi. HAHA, yeke?

Hazmi terus bersemangat nak pergi bila aku ckp aku nak bg sploh hengget kalo dye dtg tusyen esok. Lepastu dye cabar aku kalau dye pakai baju pink, rambut belah tepi, wear sunglasses like a budak skema dye nak aku bg dye dua ploh hengget.

Ingat aku nie bank ke hah? Banyak santek! Time nak balik tadi pun dye masih lg tuntut challenge aku tuu. Kalau dye dtg besuk mampos melayang duit aku oii. Padah mencabar!

2 comments:

Portgas .D. Ace said...

streethockey??
haha~
jaga2 r kaki 2..
=p

.ρ є α c ё . said...

hahah, don't wori beskut meri.
gerenti bers.
insyaallah.
doakan kitorg yg tebaek wok!